Skip to main content

Cara Naikkan Semula Hb Semasa Mengandung Dengan Cepat Dan Selamat

Assalamu'alaikum...hai

Masalah hb rendah atau hb low amat merungsingkan bagi ibu-ibu yang mengandung. Hb rendah akan mengundang bahaya kepada ibu dan juga bayi yang dikandung. Antaranya boleh menyebabkan anemia, letih dan lesu, keguguran, tumbesaran bayi terbantut dan meninggal dalam kandungan.

Jadi bagaimana untuk menaikkan semula hb ni dengan cepat dan berkesan. Ikuti pengalaman dan kisah benar Puan Aina Amin ini.


NAIKKAN HB DALAM MASA 11 HARI

Assalamu'alaikum.. Nama saya Aina dan sekarang tengah mengandung anak kedua.

Bila mengandung je mesti orang akan kaitkan dengan masalah hb rendah kan? Masa aina mengandungkan anak pertama dulu, aina juga tidak terlepas dengan masalah hb rendah.

Obimin tak pernah miss. Iron tablet yang KK bagi pun ambil juga. Tapi hb tetap 10 ke bawah. Sampai banyak kali kena marah dengan nurse.

Bila mengandung kali kedua, aina dah mula mengamal supplement set hamil Shaklee. Alhamdulillah setakat sehingga kandungan 5 bulan, hb aina masih di paras normal.

Tetapi di usia kandungan 6 bulan hb aina mula drop jadi 10.8. Nurse mula suruh up kan dose iron tablet sehingga 4 biji sehari.

Jadi aina balik rumah dan kaji semula kenapa hb aina boleh turun. Kerana vitalea sepatutnya dapat membantu naikkan hb. Bila dikaji, aina buat kesimpulan memang salah diri sendiri. Kadang-kadang terlupa nak ambil vitamin. Tak pantang cafein (antara punca hb aina turun). Dan cara aina ambil vitalea tu sendiri pun salah.

So aina buat research sendiri macam mana cara betul nak consume vitamin Shaklee supaya badan boleh serap sepenuhnya dan sekaligus naikkan hb.

Selepas aina tukar cara pengambilan vitalea dan vitamin c, kurangkan pengambilan cafein, alhamdulillah dalam masa 11 hari je hb aina naik mendadak.

Sampai nurse pun tanya makan vitamin ape dan macam mana cara aina ambil sehingga hb naik mendadak. Rasa lega sangat bila tengok result hb sendiri.

Bukan itu sahaja antara kesan lain bila aina mengamalkan set hamil Shaklee, kaki aina tak pernah cramp malam-malam. Berbanding dengan mengandung kali pertama dulu, hampir tiap-tiap malam kejutkan suami kerana kaki cramp.

Kemudian masalah sembelit pun tiada. Kalau dulu bercinta nak pergi toilet, sekarang setiap pagi, sudah menjadi rutin wajib pergi ke toilet.

Dan paling best, masa mengandung kali pertama dulu, setiap bulan berat akan naik dengan banyak sehingga menyebabkan rasa sakit pada tapak kaki. Tapi alhamdulillah mengandung kali ini, kenaikan berat badan sangat terkawal setiap bulan.

Alhamdulillah, bila konsisten dengan set hamil shaklee, tempoh mengandung rasa sangat mudah dan bertenaga. InsyaAllah lepas bersalin akan sambung dengan set pantang Shaklee pula. Terima kasih Allah kerana temukan aina dengan Shaklee.


Nutrisi Yang Membantu Masalah HB Rendah

Vitalea merupakan multivitamin yang memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Bagi ibu mengandung pula ia :
  • Membantu membekalkan zat besi yang penting untuk pembentukan sel darah merah.
  • Mengekalkan paras haemoglobin ibu mengandung pada tahap normal.
  • Membekalkan vitamin dan nutrisi untuk ibu mengandung.
  • Memberi tenaga dan menambah selera makan bagi mereka yang alami alahan.

Adalah disarankan mengamalkan Set Hamil Shaklee supaya dapat membantu kekal sihat dan cergas semasa mengandung. Juga mengelakkan risiko dan masalah lain seperti berat badan berlebihan, kejang otot dan sebagainya.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=9cbea5b353f2dec1fed2002724850f17


Bukan hanya kesihatan ibu mengandung sahaja perlu dijaga tetapi kesihatan bayi yang dikandung juga sama penting.


Dapatkan kombinasi nutrisi anda di sini
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=9cbea5b353f2dec1fed2002724850f17
http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1234730

Setiap pembelian disertakan konsultasi dan cara pengambilan yang betul khas untuk anda.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya

http://www.wasap.my/60123923099




SMS/ WhatsApp : +60123923099
Email : mynotavita@gmail.com

Follow saya :

Facebook : Syahida Noor

Fanpage :Nota Vitamin

Instagram : @iedanoor_mynotavita
@notavitamin

Youtube : mynotavita channel


Happy Sharing Happy Reading


http://www.mynotavita.com/p/blog-page_25.html




Comments

  1. Bagus produk ni terutama untuk ibu hamil, kena sentiasa pantau kesihatan dan salah satu cara ambil vitamin .Perkongsian yang bagus.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Cara Menghilangkan Kedutan Di Muka Dengan Cepat Dan Berkesan

Rahsia Kulit 'Flawless' dan 'Glowing' Secara Semulajadi

Kenali Simptom PCOS Dan Atasi Dengan Cara Semulajadi