Skip to main content

Atasi Masalah Kulit Muka Rosak Teruk Dengan Produk Semulajadi

Assalamu'alaikum...hai

Setiap wanita mahupun lelaki sememangnya menjadi impian untuk memiliki wajah yang cantik, halus mulus tanpa sebarang cela. Walaubagaimanapun jika mengalami alahan hingga menyebabkan muka rosak bagaikan pecah rumah, pastinya membuatkan kita hilang keyakinan diri untuk berhadapan dengan umum.

Ketahui bagaimana Puan Shahizan Rahimi yang mengalami masalah alahan terhadap makanan hingga kulit muka rosak teruk hingga beliau berjaya mengatasinya dengan suplemen dan produk skincare semulajadi.


MUKA PECAH RUMAH - SHAHIZAN RAHIMI

Nama saya Nor Shahizan Rahimi binti Mohd Saad berusia 35 tahun dengan 3 orang cahaya mata ( bakal 4 insya-Allah). Bekerja sebagai seorang guru.

Bukan mudah berhadapan dengan orang kalau diri sendiri rasa muka dah macam muka pecah rumah. Bukan tak bersyukur dengan muka yang ada tapi sedih bila anugerah yang ada dicemari dengan noda-noda hitam yang terhasil dari parut setiap kali salah makan.

Musuh utama Che Yan ialah terung. Selalu ditempelak. "Ni memang takde lain la ni mesti makan terung" tak pun "dah tau alergik terung sapa suruh makan". Nak cakap apa? So senyum saja. Bukan nak makan sangat terung tu tapi selalu terkena dalam kuah dal atau gulai.

Tak perlu seketul terung, kuahnya saja cukup untuk memusnahkan impian untuk miliki kulit bersih. Setiap kali terperangkap dengan terung muka Che Yan akan ditumbuhi bintik-bintik seolah jerawat dibawah kulit tapi tidak pula ada "mata" kerana seringkali jerawat pastinya ada "mata" dan apabila matang jerawat tersebut akan bertukar menjadi kekuningan.

Dalam kes Che Yan bintik-bintik tersebut timbul dibawah kulit dan kadang-kadang berangkai sehingga membentuk satu tompokan. Bintik-bintik tersebut akan meninggalkan parut hitam dan mengambil masa berbulan-bulan untuk lenyap dari pandangan. Keadaan lebih tragis jika bintik berangkai membentuk satu tompokan parut hitam yang besar dan dan mengambil masa berbulan- bulan untuk hilang dari pandangan. Nak cover dengan make up atau bedak asas yang tebal terasa "fake" sangat.

Sebelum kenal Shaklee kalau alergic dulu-dulu lagi teruk. Bahagian bawah hidung hingga ke dagu akan penuh dengan tompokan air bisa seperti terkena cacar air. Keadaan mulut Che Yan seperti orang memakai topeng kerana seluruh bahagian mulut di tumbuh seperti cacar air dan berwarna hitam. Pernah juga terpaksa berjumpa doktor kerana kesakitan melampau sehingga mulut tak boleh dibuka.

Selepas konsisten vitamin Shaklee sekiranya alergic terung Che Yan akan mengalami masalah bintik-bintik dibawah kulit seperti yang Che Yan ceritakan. Syukur sebab tidak sekronik dulu namun rasanya semua orang menginginkan kulit bersih tanpa cela.

Penemuan terbaru Shaklee membuka satu lembaran baru dalam kehidupan Che Yan. #YOUTH dilancarkan "on time" muka Che Yan tengah nazak. Sedap sangat makan nasi berlauk gulai talang di tempat kenduri tak perasan terselit terung dalam masakan tersebut. Bila tersedar terasa bagai petir menyambar "Allah dugaan muka pecah rumah lagi lepas ni".

Terung Che Yan boleh ibaratkan sebagai "ibu" segala masalah kulit kerana ia ibarat "trigger". Jika Che Yan termakan terung maka segala jenis makanan yang seringkali tersenarai sebagai makan alergic untuk kulit Che Yan tak boleh sentuh contohnya seperti makanan laut dan kekacang.

Fuhhh ujian sangat kerana itu semua kegemaran. Semua itu hanya boleh dilihat sehingga semua parut dimuka beransur pulih dan bintik-bintik yang ada sudah tidak reaktif. Jika tidak bukan setakat jadi muka pecah rumah mungkin akan jadi muka jambatan roboh.

Bulan 3 #YOUTH dilancarkan. Apabila melihat harga, wow boleh tahan. Tapi Che Yan nekad dan percaya #YOUTH ada sesuatu. Bicara tentang produk penjagaan wajah, dari drug-store, produk bani kilo ( masa ni tiada kesedaran) sehinggalah produk bertaraf antarabangsa.

Selalunya Che Yan dapat info paraben dalam penjagaan wajah atau apa-saja bahan kimia yang terkandung dalam produk tersebut adalah mengikut piawaian yang dibenarkan. Maka pakai saja.

#YOUTH datang dengan khabar ianya bebas 1500 bahan kimia berbahaya dan 100% Vegan. Lebih mengujakan apabila bahan yang terdapat dalam #VIVIX juga menjadi salah satu bahan dalam rangkaian penjagaan kulit #YOUTH. Wow, "Vivix luar dalam".

Bukan mudah juga nak menjadi pemilik #YOUTH pada peringkat awal kerana dugaan "sold out"nya seringkali berlaku. Bila dah dapat banyak hari pulak ditiliknya. Sebab pembukusan yang menarik, putih suci murni jadikan Che Yan sayang nak pakai. Dah kena penyakit apa pulak dah beli sayang nak pakai. Maka bermulalah rutin #YOUTH Che Yan.

Che Yan bermula dengan menggunakan basic set seperti yang disarankan walaupun Che Yan memang beli full set sebab dapat C+E percuma dengan belian full set. Dalam masa yang sama Che Yan amalkan #RADIANT5. Sebelum sedar diri ni mengandung Che Yan sengaja habiskan sebotol Vivix dalam masa seminggu.

Memang kesannya sangat booster. Namun setelah disahkan mengandung Che Yan teruskan pula dengan rutin set hamil untuk dalaman. Manakala rutin #YOUTH tidak terganggu kerana tidak ada apa-apa yang perlu diwas-waskan kerana ianya bebas bahan kimia berbahaya.

Disini Che Yan kongsikan sekali gambar sebelum dan selepas penggunaan #YOUTH.

Che Yan boleh katakan #YOUTH is the best n #YOUTH is hope untuk rangkaian penjagaan kulit muka.

There is so many good and better product outhere but Che Yan choose the best #YOUTH.


Ikhtiar Masalah Kulit Muka Dengan Produk Semulajadi


Antara produk dalaman yang membantu menyelesaikan masalah kulit adalah

Vivix
Anti-oksidan
Anti-penuaan
Melindungi, memperbaiki dan mempertahankan sel hingga ke peringkat DNA


Soy Protein Isolate Powder
Menyokong pengeluaran sel-sel yang sihat
Menghasilkan hormon dan enzim yang penting untuk kulit
Terlibat dalam pemulihan dan pembaikan sel dan tisu kulit


Shaklee Collagen Powder
Menganjalkan dan melembapkan kulit
Mengurangkan parut
Mengurangkan kedutan


GLA Complex
Mengurangkan gatal dan kulit bersisik
Mengekalkan kelembapan kulit
Melawan keradangan


Sustained Release Vita C Plus
Membantu dalam penyembuhan luka
Merangsang penghasilan kolagen badan
Mempertahankan kulit dari radikal bebas


CoQ-Trol Plus
Memperbaiki sel kulit yang rosak
Memelihara tekstur kulit


Penjagaan kulit dari luaran juga perlu supaya kulit lebih efektif. Produk penjagaan kulit terbaru dari Shaklee membantu menjadikan kulit 10 tahun lebih muda.


Menjalani ujian klinikal selama 8 tahun, bebas bahan kimia berbahaya dan berasaskan 100% dari tumbuhan.

Amalkan pemakanan yang sihat, penjagaan muka dari bahan semulajadi membantu anda tampil cantik dan berseri.



Memiliki kulit wajah yang diimpi kini bukan lagi mimpi.


Dapatkan kombinasi nutrisi anda di sini
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=bc4586081f58bd9127939f420a298dc0
http://www.shaklee.com.my/?=1234730

Setiap pembelian disertakan konsultasi dan cara pengambilan yang betul.
Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya.

http://www.wasap.my/60123923099



WhatsApp / SMS : +60123923099
Email : mynotavita@gmail.com

Follow saya di:

Facebook : Syahida Noor

Fanpage : Nota Vitamin

Instagram : @iedanoor_mynotavita
@notavitamin
@beautywitheida

Twitter : @eidanoor

Youtube : mynotavita channel


Happy Sharing Happy Reading


http://www.mynotavita.com/p/blog-page_25.html





Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Cara Menghilangkan Kedutan Di Muka Dengan Cepat Dan Berkesan

Kenali Simptom PCOS Dan Atasi Dengan Cara Semulajadi

Rahsia Kulit 'Flawless' dan 'Glowing' Secara Semulajadi