Skip to main content

Tips Memilih Bisnes Yang Mudah Dan Menguntungkan

Assalamu'alaikum...hai

Bila sebut sahaja pasal bisnes, apa yang terlintas di fikiran adalah untung..kan? Semua orang tidak mahu menanggung kos kerugian apabila berniaga. Mana ada orang berniaga mahukan kerugian, semuanya inginkan keuntungan, betul tak?


Bisnes dan untung memang tidak boleh dipisahkan. Oleh sebab itu adalah sangat penting untuk kita memilih bisnes atau perniagaan yang betul-betul menguntungkan. Perlu bijak memilih supaya tidak menyesal dikemudian hari.

Tips Memilih Bisnes Yang Menguntungkan


Modal Yang Sederhana
Pilih bisnes yang hanya memerlukan modal yang sederhana, kecil atau tanpa modal seperti dropship. Jangan letakkan risiko pada diri sendiri dengan modal yang besar untuk memulakan bisnes kerana akan menyebabkan kita terbeban. Kita tidak tahu sebanyak mana untung yang bakal diperolehi. Jika tiada keuntungan untuk modal pusingan kerugian dan huru hara pula jadinya.

Bisnes Yang Fleksibel Dan Automated
Pilih bisnes yang fleksibel seperti bisnes online. Kita boleh lakukan dimana-mana sahaja, bila-bila masa yang sesuai dengan kita. Tidak perlu punch card, rate race dan jammed, semuanya dihujung jari sahaja. Pelajar universiti atau yang masih mencari pekerjaan pun boleh menjalankan bisnes ini.

Produk Yang Bermanfaat Dan Repeat Order
Pilih produk atau perkhidmatan yang boleh memberi manfaat dan membantu oranglain. Pastikan ianya selamat dan tidak mendatangkan kemudharatan kepada pelanggan kita.
Kepuasan pelanggan adalah diutamakan. Bila pelanggan berpuashati pasti ada repeat order dari pelanggan. Maka cari bisnes yang mempunyai produk yang bermanfaat dan boleh dibeli berulangkali oleh pelanggan kita.

Bukan Jenis Bermusim
Sesetengah produk akan melonjak-lonjak mengikut musim atau trend tertentu. Pada masa itu sale akan meningkat, jika tidak merundumlah jawabnya. Disebabkan itu penting untuk kita memilih bisnes yang sentiasa mendapat permintaan, sentiasa diperlukan dan tidak bermusim bagi menjana keuntungan dalam bisnes kita.


Bisnes Bermentor
Seperti pelajar perlukan guru untuk diajar. Begitu juga dengan bisnes perlukan mentor untuk membantu kita dalam menentukan hala tuju bisnes yang kita jalankan. Mentor sebagai pembakar semangat disaat kecewa, memberi teguran jika tersalah arah, menjadi pembimbing supaya impian kita lebih jelas dalam memajukan bisnes yang kita jalankan.

Penting untuk memilih bisnes yang mudah dan menguntungkan kerana ia adalah demi masa depan bisnes kita.


Kenapa Pilih Bisnes Shaklee


Bisnes Shaklee memenuhi ciri-ciri yang disebut di atas dengan

- Modal yang kecil iatu RM80(SM)/RM90(SS) atau tak perlu modal (dengan terma dan syarat).
- Masa yang fleksibel. Boleh dilakukan dimana-mana, pada bila-bila masa
- Automated - Tetap ada sales walaupun anda sedang tidur, bercuti bersama keluarga.
- Produk yang bermanfaat - ada ujian klinikal, landmark study, produk yang selamat, semulajadi dan berkesan.
- Tidak Bermusim - Sentiasa ada permintaan yang tinggi
- Bisnes bermentor - Ada group sokongan yang membantu kita membina bisnes dan empayar kita.

Pelbagai lagi kelebihan yang boleh anda dapat dengan mendaftar sebagai ahli dan menjalankan bisnes Shaklee secara serius.


Buatlah pilihan yang bijak hari ini dengan memilih perniagaan yang betul yang menguntungkan dan boleh diwarisi oleh anak-anak.


Hubungi saya untuk menjadi sebahagian dari kami.
Sebarang pertanyaan juga boleh diajukan kepada saya.

http://www.wasap.my/60123923099

Jika anda ingin mendaftar sendiri sebagai ahli boleh klik di bawah
http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1234730Happy Sharing Happy Reading

Comments

Popular posts from this blog

Kenali Simptom PCOS Dan Atasi Dengan Cara Semulajadi

Tips Menangani Kesakitan Adhesion Colic Secara Semulajadi

Punca Dan Kaedah Rawatan Bartholin Cyst Elak Dari Berulang