Skip to main content

Tips Memilih Bisnes Yang Tepat Sebagai Permulaan

Assalamu'alaikum...hai

Makin lama kehidupan yang akan kita tempuh makin mencabar terutamanya dari segi kewangan. Apa yang akan kita lakukan untuk tempuh keadaan itu. Duduk diam dan tengok sahaja ala-ala redha dengan ketentuan-Nya tanpa berusaha atau berusaha untuk majukan diri dengan memilih melakukan bisnes supaya boleh lalui keadaan itu dengan senang hati tanpa banyak rungutan.


Ada kisah pekerja yang terpaksa berhenti kerja disebabkan pihak syarikat terpaksa gulung tikar dan tutup perniagaannya walaupun syarikat tersebut merupakan syarikat yang gah.
Ada juga syarikat yang memberhentikan pekerja (VSS) walaupun sudah bekerja lebih 10 tahun.

Jadi, kita sebagai pekerja sangat rapuh kedudukannya walaupun kita sebagai orang kanan bos atau pekerja kesukaan bos sekalipun sebab kita bekerja dengan orang lain, maka bila-bila masa sahaja boleh diberhentikan.

Ataupun jika kita sekarang ini kita masih lagi hidup bergantung kepada gaji bulanan. Gaji hanya cukup-cukup sahaja perbelanjaanya hingga gaji akan datang. Atau kita antara yang masih bertungkus-lumus menjimatkan perbelanjaan untuk tampung belanja sebulan.


Untuk itu sekurang-kurangnya kita perlu sediakan plan B untuk segala kemungkinan yang bakal berlaku. Sediakan payung sebelum hujan dan pastikan payung tu memang terbaik.


Apa pilihan yang kita ada untuk menampung kos perbelanjaan harian kita? Maka, pilihan terbaik adalah.....

Mulakan perniagaan anda SEKARANG!!! secara SERIUS!!! Bukan semalam tapi HARI INI SAAT INI!!!


Tips Memilih Bisnes.


Di sini beberapa tips bagaimana untuk memilih bisnes

Berkembang (Growth)

Bisnes mesti ada berkembang dan ada perkembangan (growth). Bisnes mestilah bersifat jangka panjang supaya ada perkembangan (growth), mesti boleh didaki, diukur dan dicapai, boleh pergi jauh dan global.

Produk Yang Ditawarkan

Produk mestilah unik dan berbeza dari yang lain untuk bersaing dengan yang ada. Paling bagus carilah bisnes yang produknya customer akan consume setiap hari dan repeat pembelian setiap bulan.

Ada Hala Tuju.

Cari syarikat yang bukan sekadar meraih keuntungan semata-mata tetapi yang ada hala tuju, memberi sumbangan kepada masyarakat dan alam sekitar.

Minat

Pastikan bisnes yang bakal anda buat itu anda suka lakukannya, tidak jemu atau mudah bosan, memang anda bersemangat untuk lakukan.

Bajet

Pilih bisnes yang tidak memerlukan anda berhutang. Bermula dengan tanpa modal atau modal yang kecil seperti dropship. Tidak ada produk sendiri pun anda masih boleh berbisnes.


Bisnes Apa Yang Perlu Dipilih?


Jawapan saya pastinya saya PILIH Shaklee sebab Shaklee is the best business model. Modal permulaan yang kecil tetapi mampu memberi pulangan dalam masa 5 tahun dan boleh mencecah jutaan ringgit (INI FAKTA!!).

Selain dari menjana pendapatan dengan shaklee kita juga boleh jadi lebih sihat dengan mengamalkan suplemen yang memang diperakui selamat, berkesan dan semulajadi.


Sebenarnya Shaklee merupakan vehicle untuk kita capai setiap impian kita. Dengan Shaklee banyak impian yang dulunya hanya angan-angan telah jadi kenyataan. Tak tumbuh tak melata, tak sungguh orang tak kata.

Jika anda punya impian yang besar, ingin keluar dari zon selesa yang anda diami sekarang. Inilah masa untuk bertindak! Mulakan tahun baru dengan azam baru untuk gapai impian yang telah lama jadi angan-angan.

Semuanya bermula dengan anda. Hubungi saya supaya saya boleh bantu anda, kita sama-sama gapai impian itu!


Bisnes Mentor Anda 


Anda boleh klik butang biru disebelah kanan anda sekarangAtau hubungi saya di :

http://www.wasap.my/60123923099


SMS / WhatsApp : +60123923099

Email : littleuzma@gmail.com


Follow saya di :


Facebook : Syahida Noor

Fanpage : Nota Vitamin

Instagram : @notavitamin
@iedanoor_mynotavita

Twitter : @eidanoor

Comments

Popular posts from this blog

Kenali Simptom PCOS Dan Atasi Dengan Cara Semulajadi

Tips Menangani Kesakitan Adhesion Colic Secara Semulajadi

Punca Dan Kaedah Rawatan Bartholin Cyst Elak Dari Berulang