Skip to main content

Ada Apa Dengan Landmark Study Shaklee


Assalamu'alaikum...hai

Apakah itu Landmark Study? Apa sebenarnya landmark study yang selalu diwar-warkan untuk membezakan Shaklee dengan jenama yang lain?

Landmark study merupakan satu kajian klinikal unggul yang yang mengkaji kesihatan dan risiko pengambilan makanan tambahan dalam jangka masa yang panjang dan diterbitkan dalam jurnal nutrisi. Kajian ini menjadi garis asas untuk semua kajian klinikal masa akan datang. Sebarang keputusan tetap akan diterbitkan walaupun keputusan itu tidak kiralah sama ada ia menyebelahi atau tidak pihak yang dikaji.
Shaklee merupakan satu-satunya syarikat suplemen yang mempunyai landmark study dan tidak ada lagi syarikat suplemen lain seumpamanya. Kajian yang dilakukan bukan dibuat dalam jangkamasa yang pendek tetapi kajian dilakukan dalam jangkamasa yang panjang iaitu 20 ke 30 tahun, dimana kajian dilakukan ke atas pengguna Shaklee yang telah menggunakan Shaklee lebih daripada 20 tahun.Kajian yang dibuat oleh pihak ketiga iaitu University of Berkeley, California bukan oleh pihak Shaklee. Pihak universiti menawarkan kepada Shaklee untuk jalankan kajian ke atas suplemen kerana ketua kajian ini Dr. Gladys Block merasa bimbang dengan trend pengambilan suplemen tanpa kajian komprehensif. Adakah suplemen ini efektif dan selamat untuk jangkamasa panjang? Tiada kajian unggul yang membuktikan perkara tersebut.


Maka dalam banyak-banyak syarikat suplemen Dr Gladys Block menawarkan diri kepada pihak Shaklee untuk menjalankan kajian. Roger Barnett dan saintis-saintis yang sudah bekerja lebih daripada 20 tahun terus bersetuju tanpa berfikir panjang kerana menggunakan Shaklee dan mereka sangat yakin


Kajian dibahagikan kepada 3 kumpulan :


Kumpulan pertama - tidak mengambil apa-apa suplemen

Kumpulan kedua - mengambil suplemen selain Shaklee

Kumpulan ketiga - yang mengamalkan suplemen Shaklee (pengguna yang telah mengamalkan lebih 20 tahun produk Shaklee)


Kumpulan Shaklee mempunyai status micronutrient terbaik maknanya paras nutrisi dalam darah. Jadi ini menunjukkan yang Shaklee sangat tinggi bioavailable dan penyerapannya efisyen.


Kumpulan Shaklee mempunyai risiko kesihatan yang rendah.


Carta 1 - Homocysteine pengguna Shaklee hanya 6.1, homocysteine yang rendah mengurangkan penyakit kardiovaskular.

Carta 2 - Triglycerides maknanya kandungan lemak. Pengguna Shaklee yang mengambil lecithin membantu mengemulsi lemak dalam darah dan mengurangkan penyakit kolestrol.

Carta 3 - HDL iaitu kolestrol baik. Pengguna Shaklee mempunyai HDL yang tinggi berbanding kumpulan yang tidak mengambil suplemen.

Carta 4 - C-Reactive Protein yang rendah. Ini berkaitan dengan kerosakan organ. Anda perlu berhati-hati sekiranya C-Reactive Protein yang tinggi, ia menunjukkan badan kita sedang mengalami proses penuaan. C-Reactive ini akan merosakkan badan kita.


Keputusan 3, kes penyakit yang sangat rendah. Pengguna Shaklee (carta merah) menunjukkan peratus yang sedikit berisiko untuk mendapat penyakit diabetes, strok, masalah jantung dan emphysema (paru-paru).

Kumpulan pengguna Shaklee merasakan mereka lebih sihat, bertenaga muda positif berbanding dengan mereka yang tidak mengambil suplemen atau yang mengambil suplemen lain.


Tidak seorang pun di dalam kumpulan Shaklee tinggi risiko overdose (dalam terma nutrisi). Ini menunjukkan suplemen Shaklee sangat selamat.


Bukti eksperimen menyatakan Shaklee adalah yang terbaik dalam semua ujian. Pada masa yang sama ia juga membuktikan mengambil makanan tambahan yang salah adalah lebih buruk daripada tidak mengambil apa-apa makanan tambahan.

Ternyata Shaklee merupakan suplemen terbaik di dunia. Dibuktikan oleh sains bukan sekadar cakap kosong. Maka tiada keraguan untuk mengamalkan Shaklee untuk 20-30 tahun akan datang.

Untuk maklumat lanjut mengenai landmark study boleh layari

http://www.landmarkstudy.com

http://healthresource.shaklee.com


Apa yang kita amalkan sekarang merupakan "insurans" kepada diri kita pada masa akan datang. Tua merupakan proses kehidupan. Tetapi kita mempunyai pilihan. Tua dan sihat atau Tua tapi sakit. Jangan kita tua sebelum waktunya.


Jadi pilihan di tangan anda, sama ada ingin mengamalkan suplemen Shaklee atau menggunakan jenama lain atau tidak mengambilnya sama sekali. 

Anda yang tentukannya.Ingin membuat pesanan anda sendiri ? Buat pesanan anda disini
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=ff36b41817811eaa7d22ac0b6b435c77


http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1234730

Atau anda boleh hubungi saya, saya sedia membantu anda


http://www.wasap.my/60123923099
https://www.facebook.com/iedanoor
https://www.facebook.com/notavitamin
Happy Sharing Happy Reading
Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kenali Simptom PCOS Dan Atasi Dengan Cara Semulajadi

Tips Menangani Kesakitan Adhesion Colic Secara Semulajadi

Punca Dan Kaedah Rawatan Bartholin Cyst Elak Dari Berulang