Skip to main content

Posts

Atasi Masalah Kulit Muka Rosak Teruk Dengan Produk Semulajadi

Assalamu'alaikum...hai
Setiap wanita mahupun lelaki sememangnya menjadi impian untuk memiliki wajah yang cantik, halus mulus tanpa sebarang cela. Walaubagaimanapun jika mengalami alahan terhadap hingga menyebabkan muka rosak bagaikan pecah rumah, pastinya membuatkan kita hilang keyakinan diri untuk berhadapan dengan umum.
Ketahui bagaimana Puan Shahizan Rahimi yang mengalami masalah alahan terhadap makanan hingga kulit muka rosak teruk hingga beliau berjaya mengatasinya dengan suplemen dan produk skincare semulajadi.

MUKA PECAH RUMAH - SHAHIZAN RAHIMI
Nama saya Nor Shahizan Rahimi binti Mohd Saad berusia 35 tahun dengan 3 orang cahaya mata ( bakal 4 insya-Allah). Bekerja sebagai seorang guru.
Bukan mudah berhadapan dengan orang kalau diri sendiri rasa muka dah macam muka pecah rumah. Bukan tak bersyukur dengan muka yang ada tapi sedih bila anugerah yang ada dicemari dengan noda-noda hitam yang terhasil dari parut setiap kali salah makan.
Musuh utama Che Yan ialah terung. Selalu di…

Jana Pendapatan Dengan Peluang Bisnes Online Yang Fleksibel

Assalamu'alaikum..hai
Zaman sekarang ni rasanya mudah dan senang sangat untuk semua orang jana income ribu-ribu sebulan di hujung jari. Apatah lagi, bagi wanita yang menjadi surirumah yang seratus peratus bergantung harap pada suami. Jadi dropship, tak perlu modal. Boleh promote sambil-sambil jaga anak di rumah. Bukan setakat jual online, jual offline pun boleh.

Jika empat wanita ini boleh lakukan, takkan kita hanya nak tengok saja, kan? Kita pun pasti boleh lakukannya. Jom ubah diri. Saya nak bantu. Untuk anda buat duit tampung diri sendiri. Untuk yang betul-betul nak merubah diri dan punya pendapatan sendiri.

Sekarang kami sedang mengadakan ProjekDuitRM2000byCVG bersama Founder CVG bagi memudahkan dan membuka peluang anda untuk bisnes ini. Antara sebab kenapa saya katakan ianya bisnes yang fleksibel
1) Sale yang KONSISTEN. Tidak kira masa, sebelum dan selepas raya.
2) Dengan projek ini sales yang bukan bermusim TAPI sales tetap laju dan profit bertambah sampai bila-bila.
3) Pro…

Cara Atasi Kesan Sampingan Suntikan Perancang Dengan Selamat

Assalamu'alaikum...hai
Merancang dan menjarakkan kehamilan adalah penting bagi memastikan anak mendapat perhatian secukupnya, kestabilan ekonomi, malah ia juga membantu memberi kelegaan organ dalaman dengan mengambil kira tahap kesihatan si ibu.

Pelbagai kaedah digunakan untuk merancang keluarga, antaranya pil perancang, suntikan hormon, implan, kondom, diafragma dan sebagainya. Namun suntikan hormon seperti Depo Provera boleh menyebabkan kesan sampingan seperti mood tidak menentu, haid tidak teratur dan pening.
Ketahui kisah Puan Siti Lailatul Qadr, di mana beliau mengalami kesan sampingan akibat suntikan perancang keluarga (Depo Provera) dan bagaimana beliau mengatasinya.

KESAN SAMPINGAN SUNTIKAN PERANCANG KELUARGA (DEPO) HILANG SELEPAS AMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE - SITI LAILATUL QADR


Assalamualaikum. Nama saya Siti Lailatul Qadr. Saya merupakan seorang pekerja swasta. Saya ingin kongsikan pengalaman saya yang mengalami beberapa kesan sampingan selepas mengamalkan suntikan peranca…

Masalah PCOS Berjaya Hamil Dengan Suplemen Semulajadi

Assalamu'alaikum...hai
Kehadiran cahayamata adalah perkara yang sangat dinantikan terutamanya bagi pasangan yang baru berkahwin. Bagi yang sudah lama berkahwin ianya tetap saat yang mengujakan.
Tetapi bila disahkan mengalami masalah kesuburan seperti PCOS, kebarangkalian untuk mendapat zuriat amatlah sukar. Apa yang perlu dilakukan adalah mendapatkan nasihat mereka yang lebih arif, berfikiran positif dan cuba berikhtiar sebaik mungkin.
Ikuti kisah Puan Nur Atiqah Zaaba, yang mengalami PCOS disebabkan berat badan berlebihan hingga mengganggu hormon dalam badan, yang akhirnya berjaya hamil ikhtiar dengan suplemen semulajadi Shaklee.
BERJAYA HAMIL DAN TURUNKAN BERAT BADAN DENGAN SET KESUBURAN SHAKLEE - NUR ATIQAH ZAABA



Kisah saya dengan shaklee bermula dari tahun 2013 lagi.. Tapi set yang sangat terkesan pada saya ialah set ikhtiar hamil yang saya ambil selepas saya bernikah.
Kisahnya bermula bila lebih dari 48 hari selepas nikah saya tak period. Mulanya dah gembira kononnya hamil. …

Overnight Oat Menu Sahur Alternatif Yang Mudah Ringkas Dan Sedap

Assalamu'alaikum...hai

Sahur amat digalakkan bagi mereka yang berpuasa. Malah ia merupakan amalan sunat dan sunnah Rasulullah SAW. Selain smoothies dijadikan sebagai kelainan sewaktu bersahur, makanan lain yang boleh dijadikan pilihan semasa bersahur adalah Overnight Oat.

Seperti yang kita semua sedia maklum, oat merupakan makanan yang tinggi kandungan serat dan ini akan membantu kita kenyang dengan lebih lama berbanding nasi atau mi. Oat juga amatlah sesuai diambil bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan.
Oat juga mengandungi lebih banyak protein, kalsium, zat besi, magnesium, vitamin E berbanding bijirin lain seperti gandum. Dengan pengambilan oat juga dapat membantu mengurangkan kadar kolesterol dan mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular seperti sakit jantung.
Overnight Oat Resepi Mudah Untuk Sahur
Cara penyediaan overnight oat yang sangat mudah. Tidak perlu dikisar hanya campurkan dan disimpan semalaman di dalam peti sejuk untuk dimakan pada waktu sahur atau sarapan…