Skip to main content

Posts

Cara Naikkan Semula Hb Semasa Mengandung Dengan Cepat Dan Selamat

Assalamu'alaikum...hai
Masalah hb rendah atau hb low amat merungsingkan bagi ibu-ibu yang mengandung. Hb rendah akan mengundang bahaya kepada ibu dan juga bayi yang dikandung. Antaranya boleh menyebabkan anemia, letih dan lesu, keguguran, tumbesaran bayi terbantut dan meninggal dalam kandungan.
Jadi bagaimana untuk menaikkan semula hb ni dengan cepat dan berkesan. Ikuti pengalaman dan kisah benar Puan Aina Amin ini.

NAIKKAN HB DALAM MASA 11 HARI
Assalamu'alaikum.. Nama saya Aina dan sekarang tengah mengandung anak kedua.
Bila mengandung je mesti orang akan kaitkan dengan masalah hb rendah kan? Masa aina mengandungkan anak pertama dulu, aina juga tidak terlepas dengan masalah hb rendah.
Obimin tak pernah miss. Iron tablet yang KK bagi pun ambil juga. Tapi hb tetap 10 ke bawah. Sampai banyak kali kena marah dengan nurse.
Bila mengandung kali kedua, aina dah mula mengamal supplement set hamil Shaklee. Alhamdulillah setakat sehingga kandungan 5 bulan, hb aina masih di paras…

Punca Sakit Tumit Dan Tapak Kaki Atasinya Dengan Cepat Dan Berkesan

Assalamu'alaikum...hai
Selalu ada yang mengadu rasa sakit menyucuk-nyucuk seakan-akan ditikam dibahagian tapak kaki dan tumit hingga menyebabkan sukar untuk berdiri mahupun berjalan.

Ianya tidak mengira usia. Walaupun kebanyakkan keluhan ini datangnya dari warga emas, tetapi tidak bermakna yang masih muda perlu mengabaikan masalah ini

Kebanyakkan yang mengalami agak teruk sehingga tidak boleh untuk berpijak. Ia didefinisikan dengan pelbagai punca. Yang paling biasa ialah 'Calcaneal Spurr' yang mana tulang kecil yang tumbuh pada tulang tumit.
Ianya terjadi disebabkan geseran dan tekanan yang berterusan antara tulang tumit dan tisu-tisu disektarnya.




Punca Sakit Tumit Dan Tapak Kaki
Tekanan saraf pada tapak kakiProses penuaan di mana tisu dan lapisan lemak mengecutKecederaan tulang seperti retakBerdiri atau berjalan terlalu lamaRadang sendi berhampiran Plantar FasciaAktiviti senaman yang berlebihanPenghidap kencing manisKasut yang tidak sesuaiGaya berjalan tidak normalKekurang…

Atasi Masalah Kulit Muka Rosak Teruk Dengan Produk Semulajadi

Assalamu'alaikum...hai
Setiap wanita mahupun lelaki sememangnya menjadi impian untuk memiliki wajah yang cantik, halus mulus tanpa sebarang cela. Walaubagaimanapun jika mengalami alahan hingga menyebabkan muka rosak bagaikan pecah rumah, pastinya membuatkan kita hilang keyakinan diri untuk berhadapan dengan umum.
Ketahui bagaimana Puan Shahizan Rahimi yang mengalami masalah alahan terhadap makanan hingga kulit muka rosak teruk hingga beliau berjaya mengatasinya dengan suplemen dan produk skincare semulajadi.

MUKA PECAH RUMAH - SHAHIZAN RAHIMI
Nama saya Nor Shahizan Rahimi binti Mohd Saad berusia 35 tahun dengan 3 orang cahaya mata ( bakal 4 insya-Allah). Bekerja sebagai seorang guru.
Bukan mudah berhadapan dengan orang kalau diri sendiri rasa muka dah macam muka pecah rumah. Bukan tak bersyukur dengan muka yang ada tapi sedih bila anugerah yang ada dicemari dengan noda-noda hitam yang terhasil dari parut setiap kali salah makan.
Musuh utama Che Yan ialah terung. Selalu ditempelak.…

Jana Pendapatan Dengan Peluang Bisnes Online Yang Fleksibel

Assalamu'alaikum..hai
Zaman sekarang ni rasanya mudah dan senang sangat untuk semua orang jana income ribu-ribu sebulan di hujung jari. Apatah lagi, bagi wanita yang menjadi surirumah yang seratus peratus bergantung harap pada suami. Jadi dropship, tak perlu modal. Boleh promote sambil-sambil jaga anak di rumah. Bukan setakat jual online, jual offline pun boleh.

Jika empat wanita ini boleh lakukan, takkan kita hanya nak tengok saja, kan? Kita pun pasti boleh lakukannya. Jom ubah diri. Saya nak bantu. Untuk anda buat duit tampung diri sendiri. Untuk yang betul-betul nak merubah diri dan punya pendapatan sendiri.

Sekarang kami sedang mengadakan ProjekDuitRM2000byCVG bersama Founder CVG bagi memudahkan dan membuka peluang anda untuk bisnes ini. Antara sebab kenapa saya katakan ianya bisnes yang fleksibel
1) Sale yang KONSISTEN. Tidak kira masa, sebelum dan selepas raya.
2) Dengan projek ini sales yang bukan bermusim TAPI sales tetap laju dan profit bertambah sampai bila-bila.
3) Pro…

Cara Atasi Kesan Sampingan Suntikan Perancang Dengan Selamat

Assalamu'alaikum...hai
Merancang dan menjarakkan kehamilan adalah penting bagi memastikan anak mendapat perhatian secukupnya, kestabilan ekonomi, malah ia juga membantu memberi kelegaan organ dalaman dengan mengambil kira tahap kesihatan si ibu.

Pelbagai kaedah digunakan untuk merancang keluarga, antaranya pil perancang, suntikan hormon, implan, kondom, diafragma dan sebagainya. Namun suntikan perancang seperti Depo Provera boleh menyebabkan kesan sampingan seperti mood tidak menentu, haid tidak teratur dan pening.
Ketahui kisah Puan Siti Lailatul Qadr, di mana beliau mengalami kesan sampingan akibat suntikan perancang keluarga (Depo Provera) dan bagaimana beliau mengatasinya.

KESAN SAMPINGAN SUNTIKAN PERANCANG KELUARGA (DEPO) HILANG SELEPAS AMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE - SITI LAILATUL QADR


Assalamualaikum. Nama saya Siti Lailatul Qadr. Saya merupakan seorang pekerja swasta. Saya ingin kongsikan pengalaman saya yang mengalami beberapa kesan sampingan selepas mengamalkan suntikan pera…